Lodovik Flies

að djamma - izlandi ige, jelentése: tervek és komolyabb elvárások nélkül nézni szembe a jövövel, a döntéseket az aktuális széljárás alapján meghozni

Kérdezz!

Feed

Twitter

Kapcsolat

t.lodovik[at]gmail[dot]com

Címkék

ajánló (5) angolul (1) ateista (1) cardiff (1) cctv (1) chatlog (3) dawkins (1) design (1) egyetem (7) emlek (1) film (1) fm belfast (1) fotó (23) fun (1) gondolat (10) hellókarácsony (2) izland (19) levél (1) link (1) lol (1) london (12) mixtape (4) napló (3) obama (1) olafur arnalds (1) orosz (1) podcast (1) politika (1) random (3) rugby (1) sárdobáló (2) sardobalo (1) skins (2) tube (2) twitter (1) utazás (1) vers (1) video (5) web (1) yndi halda (1) zene (8) Címkefelhő

Utolsó kommentek

Friss topikok

  • olimpiam: 5 éve abbamaradt az írás, olvastam volna tovább:)) (2016.03.30. 14:24) Dikta
  • oranje: Gratulálok a vizsgaeredményeidhez, azért egy félév tanulás Amsterdamban-ha lehet választani azt- n... (2010.08.04. 10:50) Az elmúlt hat hét története
  • kx: árbájt máhc frej? feelgood. (2010.05.16. 21:53) Vasarnap este
  • Duffman: :D (2010.05.11. 22:06) Chill. I got this.
  • Pietro Stracchi: Fasza lehet. Én is mennék. Mindenesetre végre leég rólad az a rettenetes fókazsír. ;) (2010.04.23. 23:32) A sportrol

Stat




Locations of visitors to this page


Az elmúlt hat hét története

2010.07.21. 15:31 Lodovik Trema

Május végén kiköltöztem a cardiffi házból. A 10 Llandough Streetet soha nem fogom elfelejteni. Elsö évem Cardiffban egy írrel, egy walesivel, egy kínaival és három angollal. Sok-sok parkban rugby, koncertre járás, közös vacsora, japán horrorfilmnézés, vizsgákra készülés és reménykedés egy sikeresebb jövöért. Januárban Chrissel eldöntöttük, hogy nem fogunk a többiekkel lakni, mert 7 az kicsit sok, és így nem túl nyugis az élet. Jövöre 2 angollal és egy walesivel újratöltve két sarokkal arrébb, egy sokkal tágasabb lakásban leszek. Mosogatógéppel, jégkrém készítövel és még egy shot tendert is sikerült kérnünk a föbérlötöl.

Amikor a buszra felültem és elhagytam Cardiffot, nem voltam benne egészen biztos, hogy összel vissza fogok térni. Egyrészt aggódtam a vizsgák eredményei miatt, másrészt az elmúlt 4 évben mindig egy másik városban éltem [Budapest, Reykjavík, London, Cardiff]- úgy éreztem, hogy mennem kell.

Cardiffból átbuszoztam Londonba és ott eltöltöttem néhány napot a régi barátaimmal, habár az a lakás, ahol régen laktam, mára teljesen megváltozott. Az eredeti 7 emberböl már csak ketten laknak ott és ma kaptam a hírt, hogy októberben Sam elköltözik Kolumbiába, így Andrea (szlovák) marad az utolsó kapocs, ami az univerzum legkellemesebb helyéhez, a 13 Sir Alexander Road-hoz köt.

Londonban 1 fontos csirkeszárnyakon, cideren és japán rajzfilmeket kihúztam azt az 5-6 napot, majd június 4-én este megérkeztem Reykjavikba. Pár nap pihenö után nekiálltam dolgozni. Tanulva a tavaly nyárból, idén nem vállaltam el két muszakot (havi 320 óra!), inkább kialkudtam egy fizetésemelést. Azóta a rengeteg éjféli kosárlabdázást, bulizást es kirándulást leszámítva egyetlen fontos dolog történt: megkaptam a vizsgáim eredményeit és úgy tunik, hogy túlságosan is alábecsultem a teljesítményemet és gond nélkul folytathatom a tanulmányaimat Cardiffban. A vizsgaerdemények kihirdetése után két nappal kaptam egy e-mailt, hogy a tanulmányi átlagom feljogosít arra, hogy jövöre egy szemesztert ösztöndijjal kulfolfon toltsek és a levél mellé kaptam egy listát 15 európai egyetemrol. Még nem tudom, hogy fogok-e élni a lehetöséggel. Magyarként lakom Izlandon, miközben az Egyesult Királyságban járok egyetemre és jövöre a Kínai barátnöm is Reykjavikban lesz egy évig, ezért nem hiszem, hogy lesz kedvem tovább bonyolítani ezt a nemzetköziségesdit.

PS: A bejegyzés végére annyi még eszembe jutott, hogy a napokban jöttem rá arra is, hogy mi közös az összes közeli barátomban - fuggetlenul kortól, börszintöl, vallástól, politikai nézetektöl: az alázat.

PS2: Egyre nehezebben, lassabban és egyszerübben fogalmazok magyarul. Tobbet kéne írnom ide.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lodovik.blog.hu/api/trackback/id/tr82166372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oranje · http://dutch.blog.hu 2010.08.04. 10:50:51

Gratulálok a vizsgaeredményeidhez, azért egy félév tanulás Amsterdamban-ha lehet választani azt- nem olyan rossz ám ;)
süti beállítások módosítása